Hunajaa on, muttei mitään tavallista

Luukisen mehiläisten eri tarhoilla tuotetut hunajat käsitellään ja pakataan erillään, jolloin joka purkissa on vain tietylle alueelle ominaista hunajaa.

Hunajaamme on usein myynnissä mm.
- Limingan REKOssa

Hunajakataloogi 2018

Tässä kerrotaan hunajiemme alkuperästä ja taustasta sekä toivottavasti autetaan alustavasti tekemään se vaikea valinta hyvän ja parhaan välillä. Periaatteenamme on, että tavallista hunajaa ei ole olemassakaan ja oma suu on se kaikkein paras maun mittari. Jos suosikkia ei ala löytyä, niin on ehkä syytä ottaa purkki joka sorttia!>

Mehiläistarhamme sijaitsevat pääosin Limingan ja naapurikuntien alueella. Osa mehiläispesistä käy kesäisin tekemässä pölytystyötä mm. mansikka- ja rypsipelloilla.

TarhaPakkaukset

Hinta ja
REKO-
koodi

Mansikkapelto

Tarha keräsi hunajaa Lumijoella metsän keskellä suuren mansikkapellon reunalla ja teki samalla tärkeää pölytystyötä.
Lue lisää mehiläispölytyksestä täältä.

Koostumukseltaan hunaja oli pitkään juoksevaa, mutta on nyt luontaisesti kiteytynyttä. Puristepulloja pitää lämmittää esim. lämpimässä vedessä että hunaja notkistuu.

Puristepullo
350 g 

7,00 €

A

Tihinen

Tarha on sijainnut Tyrnävällä Ängeslevän Ylipään kylässä peltojen keskellä vanhassa maatalon pihapiirissä jo vuosien ajan. Tarhalla on kuvattu mm. koulutusvideo ”Kukasta pöytään” sekä YLEn uutisjuttuja.

Aluetta hallitsee peltojen keskellä syvien rantatörmien välissä kiemurteleva Ängeslevänjoki.

Satolähteenä maalaispiha (mm. herukka, omena ja koristekukat) pellonpientareet, villi ja viljelty vadelma, horsma sekä hunajakukka ja öljyretikka.

Puristepulloja pitää lämmittää esim. lämpimässä vedessä että hunaja notkistuu.

Muovipurkki
450 g 

9,00 €

B

Hongisto

Mehiläistarha ei sijaitse mäntymetsässä, kuten voisi luulla, vaan Hongiston maatilan peltoaavan keskellä olevassa metsäsaarekkeessa. Tarha on yksi julkkistarhoistamme, sillä siellä on tehty juttuja mm. YLEn radio ja tv-lähetyksiin.

Pääkasvina vuonna 2018 oli öljyretikka, jonka vuoksi hunaja saattaa kiteytyä nopeasti.

Muovipurkki
450 g 

9,00 €

E

Kotala

Tarha sijaitsee Limingan Heinijärven Kiiskilänkylässä peltojen välissä olevassa mäntyvaltaisessa kangasmetsikössä. Pääsatokasvit ovat puolukka, mustikka, vadelma ja horsma.

Osa hunajasta kiteytettiin pakattaessa mutta loppu pakattiin juoksevana. Nyt kaikki alkaa kuitenkin olla kiteytynyttä, joten puristepulloja pitää lämmittää esim. lämpimässä vedessä että hunaja notkistuu.

Lasipurkki
250 g

5,00 €

F

Puristepullo
350 g 

7,00 €

G

Muovipurkki
450 g 

9,00 €

H

Nallepurkki
(lasia) 370 g

7,00 €

J

Pänttälä

Tarha sijaitsee Limingan Alatemmeksellä peltojen keskellä Temmesjoen rannalla. Tarhan yksi pesä kuuluu valtakunnalliseen vaakapesäverkostoon ja sen painonkehitystä voi seurata internetissä. (Linkki vaakatietohin)

Pääsatokasvit vuonna 2018 olivat peltokasvit sekä vadelma ja horsma.

Muovipurkki
450 g 

9,00 €

K

Rypsihunaja

Hunaja on kerätty rypsin pölytyksessä olleista pesistä. Pääosa hunajasta pitäisi olla peräisin rypsistä, mutta siitä huolimatta hunaja kiteytyy varsin hitaasti. Maultaan hunaja on varsin neutraali, mutta mukana on hieman pellonreunakasvien aromeita. Hunaja on pakattu kiteytymisen alkaessa ja se kiteytyi hieman karkeaksi.

Muovipurkki
450 g 

9,00 €

L

Muoviämpäri
1 kg 

18,00 €

M

Taloushunaja

Tämä hunaja on peräisin niistä tynnyreistä, joihin unohtui kiireessä laittaa etiketti. Hunaja on peräisin joltakin tarhaltamme ja tuotettu vuonna 2017, mutta sen enempää alkuperästä ei enää osata sanoa. Lisäksi hunaja ei ole ihan sitä parasta priimaa, jota haluamme tuottaa. Ihan kuranttia tavaraa silti! Myymme tämän hunajan säännösten mukaan nimellä Taloushunaja ja hintakin on totuttua halvempi.
Hunaja-asetuksen mukaisesti taloushunaja on tarkoitettu esim. leivontaan ja kypsennettävien ruokien valmistukseen, mihin tämä hunajamme sopiikin erinomaisesti. Voidaan käyttää myös esim. siman ja muiden käymisteitse valmitettavien juomien valmistukseen (kysy reseptejä kun tilaat hunajaa).
Erästä riippuen hunaja voi olla kovaa tai pehmeää, jopa notkeaa.

Muovipurkki
450 g 

6,00 €

T

Kilohinta noudettaessa omaan astiaan

10,00 €

 

Hunajien hinnat (sis ALV14%)

30g muovipikari

1 €

370g nallepurkki

10 €

Tukkuerät ja ostajan astiaan:

250 g lasipurkki

5 €

450 g  muovipurkki

9 €

alle 4kg

20 €/kg

500g lasipurkki

10 €

3,5kg muoviämpäri

60 €

yli 4kg

15 €/kg

350 g  puristepullo

7 €

Kysele myös mehiläsvahaa, mehiläisvahakynttilöitä, siitepölyä, propolista,...

Tilaukset

Jälleenmyyjät

Kiireettömät: hannu@hannuluukinen.fi

Kiireelliset:
Hannu 040-8311005